Tesla

5 причини акциите на Кати Ууд да се удвоят през следващите 12 месеца

Много от вас са запознати с Кати Ууд, известният борсов играч и основател на ARK Invest. Тя се фокусира върху инвестирането в пробивни технологични акции с огромен възходящ потенциал. Всъщност тя е толкова известна, че акциите, които купува в нейните фондове, често са етикетирани като „акции на Кати Ууд“. Това са акции като Tesla (TSLA), Coinbase (COIN), Teladoc (TDOC), Block (SQ) и Roku (ROKU).

Може да сте запознати и с това как тези акции преминаха от най-големите победители на Уолстрийт до най-големите губещи, коментира Люк Ланго, старши инвестиционен анализатор в InvestorPlace.

По време на пандемията акциите на Кати Ууд се покачиха. Това беше благодарение на потребителите, които възприеха пробивните технологии и Фед инжектира ликвидност на пазарите, за да стимулира поведението на поемане на риск. Основният фонд на Ууд, ARK Innovation ETF (NYSEARCA:ARKK), се повиши с невероятните 157% през 2020 г.

Това беше невероятно изпълнение.

Но акциите не растат вечно. През 2021 г. акциите на Кати Ууд спряха да растат. Потребителите намалиха използването на нови технологични платформи миналата година, а горещата инфлация застраши оценките. До края на годината борсово търгуваният фонд (ETF) ARK Innovation – същият ETF, който нарасна със 157% през 2020 г. – спадна с 24% през 2021 г.

Това беше огромен обрат.

Отскок за акциите на Кати Ууд през 2022 г.

Според Ланго и екипа му така наречените акции на Кати Ууд се очаква да имат още едно, още по-голямо обръщане през 2022 г. Работата при акциите е, че докато те не се покачват завинаги, те също не се понижават завинаги. Акциите на Кати Ууд паднаха твърде много, твърде бързо, за да бъдат свръхпродадени и подценени. И има някои основни катализатори на хоризонта.

Тезата тук се разпада на пет компонента.

Икономиката ще се забави през 2022 – 23 г.

Водени от спада на доверието на потребителите, рязкото намаляване на спестяванията на домакинствата, повишаването на лихвените проценти, което води до повишаване на разходите по заеми и края на плащанията за стимули, потребителските разходи ще спаднат през 2022 г. Тези разходи движат 70% от икономиката на САЩ. А забавянето на потребителските разходи естествено ще доведе до икономическо забавяне. Това ще направи здравословния растеж на корпоративните печалби сравнително оскъден на пазара. Инвеститорите ще пренасочат инвестиционните си долари към компании, които могат да продължат да показват стабилен растеж, т.е. в акциите на Кати Ууд. Акциите на растежа ще растат. Акциите на стойност ще имат затруднения.

Инфлацията значително ще се забави

Инфлацията беше проклятието на акциите на Кати Ууд през 2021 г. Но инфлацията ще спадне рязко през 2022 г., тъй като потребителските разходи ще се забавят, затрудненията във веригата за доставки ще се подобрят и годишните резултати ще станат много по-трудни. През годината темпът на инфлация ще спадне до 3% и вероятно ще се установи около 2% в края на 22-ра или началото на 23-та година. Ускоряващата се инфлация уби акциите на Кати Ууд през 2021 г. Забавянето на инфлацията ще ги стимулира през 2022 г.

Федералният резерв ще направи гълъбов завой

Това е Фед, базиран на данни, който в миналото е бил по-ястребен само когато е абсолютно необходимо. До лятото няма да е необходима толкова силна политическа позиция, коментира Ланго. Инфлацията ще се забави бързо. Икономическият растеж също. И пазарът на труда вероятно ще продължи да се бори с проблемите с недостига на работната ръка. В лицето на тези данни Фед ще се върне към гълъбова политика. Разбира се, това ще бъде бичи растеж за акциите.

Използването на потребителски технологии ще се ускори

Потребителите не спряха да използват технологичните платформи в изобилие през 2021 г., защото тези платформи не бяха безполезни. Те просто се умориха да не използват нищо друго освен тези платформи за цяла година през 2020 г. Но вече повече от година са в икономическото възстановяване. И всички тези насъбрани потребителски изисквания са изчерпани. Очаква се потребителското поведение да се нормализира през 2022 – 23 г. И в наши дни „нормално“ означава ускорено въвеждане на технологични платформи. Такова скоро приемане ще помогне на технологичните компании да ускорят отново траекториите си за растеж през 2022 г., особено когато става все по-лесно всяка година.

Акциите на Кати Ууд са много евтини в сравнение с дългосрочните оценки

И много от тях получават лоши думи за това, че са много скъпи. Но те са скъпи само ако погледнете прогнозите за 2022 г. Ако погледнете прогнозите за 2025 г., историята става много по-различна. Block се търгува само 1.6 пъти прогнозните продажби за 2025 г., докато Spotify (NYSE:SPOT) се търгува 1.2 пъти прогнозните продажби за 2025 г. Roku е на 1.4 пъти  продажбите за 2025. Zoom (ZM) се търгува на 5.3 пъти, а DocuSign (DOCU) – на 3.9 пъти. За сравнение, McDonald’s (NYSE:MCD) се търгува 7.6 пъти прогнозните продажби за 2025 г., а Coca-Cola (NYSE:KO) – 5.6 пъти, съответно. С други думи, акциите на високотехнологичните компании с хиперактивен растеж се коригираха толкова ниско, че за 2025 г. много от тях се оценяват като акции с нулев растеж. Това няма смисъл – и предоставя убедителна обосновка за движение по-високо в технологичните акции.

Последна дума за акциите на Кати Ууд

Като цяло според Ланго докато акциите на Кати Ууд бяха смачкани през 2021 г. и 22-ра, те ще се възстановят значително през следващите 12 месеца.

Обърнете внимание на консенсусните 12-месечни ценови цели на анализаторите за някои от най-добрите акции на Кати Ууд. Coinbase – потенциал за растеж от 44%. Block – потенциал за растеж от 58%. Roku – потенциал за растеж от 104%. Zoom – потенциал за растеж от приблизително 20%. UiPath (NYSE:PATH) – потенциал за растеж от приблизително 40%.

Хората, които управляват тези акции, смятат, че те са силно подценени. Като заключение, Ланго отбелязва, че 2022 ще бъде година на огромен растеж за акциите на високотехнологичните компании.

 

Източник: infostock.bg

Tesla.bg