Tesla

Експерт: Акциите на Tesla могат да поскъпнат с подкрепата за електромобилите в Конгреса

За акциите на Tesla (NASDAQ:TSLA) ще е от полза, ако предложената сделка в Сената стане закон на страната.

Правителството може отскоро да е в подкрепа на революцията на електрическите превозни средства, но изглежда, че някои политици определено са на борда. Tesla и други производители на електрически превозни средства не се нуждаят от подкрепа от Капитолия в момента, но със сигурност няма да помогне, коментира Луис Навелие от InvestorPlace, експерт и инвеститор на растежа.

Както ще стане ясно, един законопроект, предложен в Сената, ще отбележи важен момент за производителите на електрически автомобили. В допълнение, поне един голям банков анализатор е предпазливо оптимистичен за перспективите за растеж на Tesla.

Какво се случва с TSLA акциите?

TSLA акциите достигнаха краткосрочно дъно от около 640 долара по-рано това лято, преди да се обърнат и да се насочат нагоре. Трейдърите трябва да са наясно с дългогодишната съпротива около 1100 долара.

Може да се премине този мост, ако и когато се стигне дотам. За момента инвеститорите на Tesla могат да празнуват финансовите резултати на компанията за второто тримесечие на 2022 г. Впечатляващо е, че Tesla генерира 16.9 милиарда долара приходи за тримесечието, което е с 42% повече на годишна база. За разлика от тях, консенсусната оценка на Уолстрийт беше малко по-ниска – 16.5 милиарда долара.

Tesla също така съобщава за намалена печалба на акция от 1.95 долара за 2-то тримесечие на 2022 г. Анализаторите очакваха 1.81 долара на акция, така че има още един „уличен ритъм“ за Tesla.

Трудно е да не си уверен, когато Tesla публикува такива числа. В този дух анализаторът на Morgan Stanley Адам Джонас наскоро издаде рейтинг „с наднормено тегло“ на акциите на Tesla заедно с целева цена от 1150 долара. Джонас цитира „оценките на Tesla за побеждаване/самофинансиране“. „Размерът внася сложност в автомобилите и излага компанията постепенно на макроикономически и геополитически риск“.

Сената може да помогне на Tesla

Междувременно има законопроект, подкрепен от сенатор Джо Манчин и лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър биха могли да облагодетелстват Tesla. Това законодателно предложение има за цел, наред с другото, да намали въглеродните емисии.

Основна характеристика на предложението е федерален данъчен кредит в размер на 7500 долара за някои купувачи на електромобили. Освен това законопроектът включва данъчен кредит от 4000 долара за закупуване на използвани EV. Новите и употребяваните превозни средства ще трябва да се продават в регистрирани дилъри, за да се ползват от тези данъчни облекчения.

Разбира се, няма гаранция, че този законопроект ще стане закон в САЩ. Въпреки това акционерите на Tesla могат да настояват правителството да настоява за предложения като това, които подкрепят движението за електрификация на превозните средства.

Какво можете да направите сега?

Големите финансови резултати на Tesla трябва да успокоят някои от критиците на автомобилния производител за известно време. Освен това, целта на Джонас за цена от 1150 долара и „наднормения“ рейтинг на TSLA акциите може да насърчи някои инвеститори да останат на курса.

И накрая, потенциалната подкрепа от страна на правителството би трябвало да направи Tesla да изглежда още по-бичи за инвеститорите ѝ. Като цяло, това е добър момент да разгледаме Tesla като достойно допълнение към списък за наблюдение, подходящ за EV.

Източник: infostock.bg

Tesla.bg