Tesla

Ето какво направи собственик на Tesla в знак на солидарност с Украйна СНИМКИ

В Единбург мъж на име Дейвид Фрейзър започнал да живее в електрическия си автомобил Tesla в знак на солидарност с Украйна. Той е поставил колата точно пред руското консулство. Съобщава се, че Дейвид е баща на пет деца. Колата му е боядисана в цветовете на украинското знаме, а надписът отстрани гласи: „Свободна Украйна“.

Изданието пише, че мъжът е работил като бизнес консултант, както и като шофьор на камион. Той е изключително недоволен, че руското консулство все още работи в града. Той се надява, че ще може да продължи да повишава осведомеността на жителите на Единбург за случващото се в Украйна.

Изданието пише още, че мъжът от време на време пуска украинска музика и прави светлинно шоу, за да привлече повече внимание.

Според думите на Дейвид, той е бил в Украйна през 1997 г. От 24 февруари, когато започва войната в Украйна, той се връща в страната на всеки четири до шест седмици, за да доставя автомобили, които могат да се използват на фронтовата линия.

„Когато войната започна, се присъединих към Cars For Ukraine – те доставят автомобили на военните. Помагаме за преоборудването на превозни средства от Великобритания във военни превозни средства“, казва той.

Според Дейвид „животът“ на един автомобил на бойното поле е около 10 дни. Той казва също, че полицията е разговаряла с него няколко пъти, но само го е питала дали е добре.

Изданието пише, че местните жители са насърчавали Дейвид и някои са му позволили да се измие в домовете им. Една украинка също така му донесла храна.

„Не знам докога ще правя това. Намалявам разходите, доколкото мога, а съседите, които познавам, ми позволяват да се къпя – казва Дейвид.

Той заявява, че спи в колата си само по около пет часа на нощ. Според него украинската общност се отнася добре към него. Той остава пред руското консулство, въпреки че в Единбург вали сняг и е студено.

Tesla.bg