SpaceX, Tesla, Twitter, Илон Мъск

Илон Мъск говори на свещи за бъдещето в рамките на Г-20

Седнал на тъмно, облечен в традиционна индонезийска батик риза и заобиколен от свещи, Илон Мъск направи видео обръщение към бизнес лидери в Бали в рамките на срещата на върха на Г-20, която официално ще се проведе на 15 и 16 ноември.
Главният изпълнителен директор на компаниите Tesla, SpaceX и Twitter каза на индонезийския магнат-модератор Анинда Бакрие, че се намира на място, където токът току-що е спрял, разказва AFP.
Най-богатият човек в света обаче не уточни откъде точно говори. „Имахме прекъсване на електрозахранването три минути преди това обаждане. Ето защо съм изцяло на тъмно“, каза само той преди да предложи своята визия за бъдещето, включваща извънземни, ракетен туризъм и борба с трафика в градовете.
Попитан защо не е пътувал до тропическия индонезийски остров, новият собственик на Twitter каза, че „натоварването му напоследък се е увеличило доста“, вероятно имайки предвид всички промени, които се случват в придобитата от него социална мрежа.
По време на включването си Мъск говори за тунели, изкопани дълбоко под земята като борба със задръстванията, пътуване с ракета по света за по-малко от час и откриване на извънземен живот в космоса.

„Може би ще открием извънземни цивилизации или ще открием цивилизации, които са съществували преди милиони години“, каза той. „Мисля, че би било невероятно интересно да изследвам галактиката.“
Джакарта покани Мъск да използва Индонезия като стартова площадка за неговата ракета SpaceX, като посочи предимствата на местоположението й на екватора. Мъск обаче заяви, че иска да види ракетни платформи по целия свят, които ще позволят на хората да пътуват „до другия край на света“ със скорост 20 пъти по-висока от скоростта на звука.
„Мисля, че възможността да пътуваме навсякъде за по-малко от час наистина ще отвори света“, каза той.
„Внимавайте какво си пожелавате“, предупреди той, когато бе попитан върху какво трябва да се съсредоточи бъдещият „Илон Мъск от Изтока“, пише AP.
„Не съм сигурен колко хора всъщност биха искали да бъдат на мое място. Те биха искали да бъдат това, което си представят, че съм аз, което не е същото“, каза най-богатият човек в света. Той допълни, че се самоизмъчва повече, отколкото повечето хора биха могли да понесат.
Иточник: profit.bg
Tesla.bg