Илон Мъск

Илон Мъск и първата му кола

В момента в гаража на Илон Мъск очаквано могат да бъдат открити всички модели на собствената му компания Tesla. Милиардерът не веднъж е споменавал, че използва различните коли. Прави го в зависимост от това дали е с децата си или пък пътува някъде сам.

През годините милиардерът е бил засичан зад волана и на много други автомобили. Едно от най-популярните видеа е това в което милиардерът получава новия си McLaren F1 на сравнително млада възраст.

Пред списание Forbes, милиардерът разкрива каква е колата, зад волана на която е стоял в първите си години като шофьор. Илон Мъск споделя, че през 1994 година той закупува двуврато BMW 3 Series от поколението Е21 за сумата от 1400 долара. Колата е произведена през 1978 година и разполага с бензинов 2.0-литров двигател с мощност от около 120 конски сили.

Мъск шофира колата едва две години преди инцидент с нея да ги раздели. По-късно в гаража на милиардера могат да бъдат срещнати още Jaguar E-Type, Audi Q7, BMW M5, Porsche 911, както и разбира се, по-рано споменатите Tesla Model S, Model X, Model 3 и Model Y.

 

Източник: burgasnews.com

Tesla.bg