SpaceX, Twitter, Илон Мъск

Илон Мъск оприличи Белоградчишките скали с компютърна игра

Бях сигурен, че това е в Elden Ring, написа Илон Мъск като коментар в Twitter. Реалност или фентъзи сюжет – Илон Мъск оприличи Белоградчишките скали с компютърна игра. Създателят на едни от най-успешните и големи световни компании коментира в Twitter снимка на Белоградчишките скали, направена от фотографа Владислав Терзийски.

Под фотографията той пише „Бях сигурен, че това е в Elden Ring”.

Elden Ring е фентъзи видеоигра, в която играчът оцелява през редица изпитания, за да се превърне в Елденски лорд. Играчът преминава през тъмни фантастични пейзажи и сенчести подземия. По пътя си вижда тревисти местности, спираловидни планини и замъци. Вероятно затова Мъск оприличава Белоградчишката крепост „Калето“ на сюжет от видеоиграта. Не за първи път българин влиза в полезрението на Мъск в социалната мрежа Twitter. През 2021 година разработчикът Любомир Владимиров привлече вниманието му като му писа 154 поредни дни, за да получи разрешение да използва името и логото на неговата компания SpaceX.

„Можете да откраднете името и логото и ние вероятно няма да ви съдим“, обяви главният директор на SpaceX в отговор на 22 седмици съобщения.

 

Tesla.bg