Tesla, Twitter, Илон Мъск

Илон Мъск препоръчва да гласувате за републиканци на междинните избори в САЩ

ВАШИНГТОН, 7 ноември (Ройтерс) – Милиардерът Илон Мъск предложи във вторник гласоподавателите да избират републикански кандидати за Конгреса в Съединените щати, дни след като пое контрола над мощния социален медиен гигант Twitter Inc. Средна възраст Избори.

Мъск и Тесла също(TSLA.O) Главният изпълнителен директор е изправен пред критики от някои групи заради стриктната си позиция по отношение на свободата на словото. Те очакват позицията му да увеличи дезинформацията и речта на омразата в платформата.

Неговият туит в понеделник представлява първият път, когато ръководител на голяма платформа за социални медии открито подкрепя политическа партия в САЩ.

В съобщението си в Туитър до „независимо мислещите избиратели“ Мъск написа: „Споделената власт ограничава най-лошите ексцесии и на двете партии, така че препоръчвам да гласувате за републиканци за Конгреса, за демократи за президент“.

Демократическата партия на президента Джо Байдън е изправена пред тежка битка за запазване на контрола над Конгреса на гласуването във вторник.

Непартийните прогнози за изборите и социологическите проучвания показват, че републиканците имат големи шансове да спечелят мнозинство в Камарата на представителите, като контролът над Сената все още е силно оспорван.

„Твърдите демократи или републиканците никога няма да гласуват за другата страна, така че независимите избиратели решават кой наистина управлява!“, добави Мъск в публикация в Twitter, която купи в края на миналия месец.

Мъск по-рано каза, че ще гласува за републиканец, но каза, че подкрепя умерените и от двете страни на пътеката.

През април Мъск каза: „За да бъде Twitter достоен за обществено доверие, той трябва да бъде политически неутрален, което означава, че трябва да смущава крайната десница и крайната левица еднакво“.

Мъск често коментира американската политика.

По-рано той каза, че е склонен да подкрепи Рон ДеСантис, републиканския губернатор на Флорида, за президент през 2024 г., като каза, че бившият президент Доналд Тръмп е твърде стар, за да служи отново.

Tesla.bg