Tesla

Илон Мъск вижда Южна Корея като водеща инвестиционна дестинация за Tesla

Милиардерът е разговарял с президента на страната Юн Сук-йол, посочвайки, че ще вземе окончателно инвестиционно решение след цялостен преглед на условията.

Главният изпълнителен директор на Tesla Inc. Илон Мъск смята Южна Корея за най-добър кандидат за инвестиции, съобщава Bloomberg, цитирайки кабинета на президента на азиатската страна Юн Сук-йол.

Това мнение е изразил милиардерът по време на виртуална среща с Юн. Мъск е казал, че ще вземе окончателно инвестиционно решение след цялостен преглед на условията, включително на тези, свързани с работната ръка и технологиите.

Мъск е представил пред южнокорейския президент своя план да изгради нова гигафабрика в Азия за електрически превозни средства. Основният завод на Tesla в региона се намира в Шанхай, Китай – най-голямото производствено съоръжение на компанията в света с капацитет от над 1 млн. превозни средства.

Мъск е изразил готовност да инвестира активно в зарядната инфраструктура за електромобили в Южна Корея и значително да разшири сътрудничеството в рамките на веригата на доставки с корейски компании. Предприемачът очаква покупките на части от местни доставчици да нараснат до поне 10 млрд. долара до 2023 г., информират още от кабинета на Юн.

Tesla.bg