Twitter, Илон Мъск

Илон Мъск заведе насрещно дело срещу „Туитър“

Илон Мъск предяви в петък искове срещу „Туитър“, като отвръща на иска на технологичната компания, заведен от нея с претенция милиардерът да спази сделката за изкупуването й на стойност 44 млрд. долара.

Насрещният иск на Мъск е подаден заедно с правна защита срещу твърдението на „Туитър“, че милиардерът е договорно обвързан да завърши сделката, която сключи през април за закупуването на „Туитър“, се казва в известие на съда в щата Делауеър, цитирано от БГНЕС.

Документът от 164 страници е представен като „поверителен“, което означава, че документите не са достъпни за обществеността, се посочва в съобщението. Правилата на съда обаче изискват от Мъск да представи публична версия на документите, в която търговските тайни или друга чувствителна информация да са редактирани.

Съдията е разпоредил петдневен съдебен процес по делото на „Туитър“ срещу Мъск, който да започне на 17 октомври.

Шефът на „Тесла“ ухажва борда на „Туитър“ с оферта от 54,20 долара на акция, но след това през юли обяви, че „прекратява“ споразумението им с твърдения, че фирмата го е подвела по отношение на броя на фалшивите и спам акаунти.

„Туитър“, чиято цена на акциите затвори на 41,61 USD в петък, се придържа към оценките си относно акаунтите, управлявани от софтуерни „ботове“, а не от хора, и твърди, че Мъск си измисля оправдания, за да се откаже от договора.

Платформата на социалната медия призова акционерите да одобрят сделката, като насрочи гласуването за сливането за 13 септември.

„Ангажирани сме да приключим сливането на цената и при условията, договорени с г-н Мъск“, заявиха главният изпълнителен директор на „Туитър“ Параг Агравал и председателят на борда на директорите Брет Тейлър в писмо до инвеститорите.

Милиарди долари са заложени на карта, но също така и бъдещето на „Туитър“, за който Мъск заяви, че трябва да позволява всякаква законна реч – позиция, която предизвика опасения, че мрежата може да бъде използвана за подстрекаване към насилие.

 

Източник: segabg

Tesla.bg