SpaceX, Tesla, Twitter

Мъск може да направи Twitter изцяло платен

Новият собственик на Twitter Илън Мъск обмисля да направи социалната медия изцяло платена. Засега не е ясно колко сериозни са плановете на милиардера и дали той смята подобно действие за задължително. Единственото сигурно е, че Мъск търси нови източници на приходи за платформата, която придоби за 44 милиарда долара. Наскоро той каза, че Twitter вече е имал „огромен“ спад на приходите, тъй като някои рекламодатели намаляват разходите.

Милиардерът наскоро обяви поредица от идеи за нов процес на проверка на потребителите на Twitter чрез абонаментната услуга Twitter Blue, което доведе до объркване относно промените в политиката на платформата и паузите на разходите от някои рекламодатели.

В поредица от публикации Мъск обеща „да даде власт на хората“, като предложи верификация чрез Twitter Blue (синьото тикче, което стои до името на някои потребители и доказва, че профилите им са реални) за 8 долара на месец. Платилите за тази услуга ще получат приоритет при споменавания, отговори и търсене, ще им излизат наполовина по-малко реклами и ще могат да споделят дълги видеоклипове и аудио.

Twitter започна да пави промени в платформата си за някои потребители в събота в подготовка за стартирането на своята обновена услуга Twitter Blue, но вероятно ще я пусне след като минат междинните избори във вторник.

Изпълнителният директор на Tesla и SpaceX купи Twitter миналия месец за 44 милиарда долара и веднага започна с радикалните реформи. Мъск уволни главния изпълнителен директор Параг Агравал, както и главния финансов директор на Twitter и ръководителя на отдела по правни въпроси, публична политика и доверие и безопасност при поемането на компанията. Мъск заплаши да уволни борда на Twitter, ако купи компанията

Дни по-късно Twitter уволни приблизително половината от служителите си. Впоследствие някои от служителите бяха върнати на работа, тъй като се оказа, че без тях компанията не би могла да функционира нормално.

Tesla.bg