Tesla, Илон Мъск

Мъск може да олекне с 56 млрд. долара заради дело, заведено от барабанист

Ричард Торнета съди милиардера, като твърди, че Tesla незаконно е изплащала трудово възнаграждение на Мъск, докато той отсъства от работа.

В последните месеци Илон Мъск се превърна в мишена за автомобилните производители от Детройт, продавачите на къси позиции и американските регулатори. Следващата седмица обаче главният изпълнителен директор на Tesla Inc. ще се изправи в съда срещу един нов враг – барабанист на траш метъл група, който твърди, че компанията незаконно е изплащала трудово възнаграждение на Мъск, докато той отсъства от работа, съобщава Ройтерс.

Процесът ще изправи най-богатия човек в света срещу един от най-малките инвеститори в производителя на електрически автомобили, Ричард Торнета, който притежава едва девет акции, когато завежда дело през 2018 г.

Торнета съди Мъск и борда на директорите на Tesla от името на компанията чрез дериватен акционерен иск. Ако Торнета спечели, това ще отмени постъпленията за Мъск през 2018 г. от получените като бонус акции, което ще облагодетелства самата компания. Торнета не търси лично обезщетение.

От Tesla посочват, че действията на Мъск са довели до 10-кратно увеличение на стойността на компанията.

 

Източник: investor.bg

Tesla.bg