SpaceX, Tesla, Twitter, Илон Мъск

Мъск поиска съдействие от Goldman Sachs и JPMorgan за делото с Twitter

Милиардерът и изпълнителен директор на компаниите SpaceX и Tesla Илън Мъск поиска голям набор от документи, протоколи и уверения от банките Goldman Sachs Group Inc. и JPMorgan Chase & Co., които са обслужвали потенциалната сделка на Мъск по придобиването на Twitter, преди той да се откаже от нея. Документите, които Мъск иска от банките, ще бъдат използвани в рамките на съдебното дело, което Twitter води срещу него, тъй като отказа сделката по придобиване на социалната мрежа, след като демонстрираше голяма увереност, че е готов да придобие компанията. Мъск има нужда от тези документи, за да ги използва в своята доказателствена част по делото с анализ на това каква роля са изиграли двете банкови институции в управлението на Twitter по време на преговорите по придобиване на компанията от милиардера.

Адвокатите на Мъск искат двете банки да предадат документи свързани с дискусиите относно предложеното придобиване на Twitter и анализа на финансовите условия на социалната мрежа, както става ясно от документи, депозирани в съда в Делауеър. В документите също така е описано, че Мъск изисква информация и за всякаква кореспонденция с други потенциални купувачи на Twitter, които са изявявали интерес към придобиване на социалната мрежа в близкото минало.

Припомняме, че делото на Twitter срещу Мъск ще се гледа на 17 октомври тази година. В момента и двете страни се намират в етап на трескава досъдебна подготовка, събирайки надлежни доказателства и масиви от информация, които да използват, за да защитят своите пледоарии пред съда. Twitter заведе дело срещу Мъск, след като милиардерът прие сделка, според която трябваше да придобие компанията за около 44 милиарда щатски долара, но по-късно обяви, че се отказва от нея. Аргументите на Мъск, поради които се е отказал от сделката, гласят, че в платформата има прекалено много ботове и фалшиви акаунти, а от Twitter не могат да му предоставят надеждна информация какъв процент са те спрямо останалите, реални профили.

Twitter вече е събрала аналогична документация на тази, която Мъск изисква сега, от консултиращата го финансова институция Morgan Stanley r от други банки, които са предложили да финансират придобиването на социалната мрежа, както и от няколко частни инвеститори, които заявиха, че ще подкрепят сделката. Компаниите на милиардера, SpaceX и Tesla, също не останаха ненамесени в съдебната сага, като техните ръководства също бяха помолени да предадат всички документи свързани със сделката, с които разполагат, включително и вътрешни комуникационни документи.

Един от отделите на криптовалутната борса Binance също беше адресат на подобни искания в настоящата досъдебна фаза по делото, тъй като компанията е вложила 500 милиона щатски долара в капитала на Мъск от 7,1 милиарда долара, с които средства планираше да даде началото на придобиването на Twitter.

 

Източник: kaldata.com

Tesla.bg