Twitter, Илон Мъск

Мъск съкращава със 75% персонала на Twitter

Главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX Илон Мъск каза, че ще съкрати 75 процента от персонала в Twitter след придобиването на платформата, съобщи The Washington Post, цитирайки интервюта и документи, с които разполага.

Той планира да намали броя на работниците в компанията от 7500 на около 2000 души, според Post. Настоящото ръководство на Twitter също планира значителни съкращения на персонала си за изхода. Преди Мъск да започне офертата си за поглъщане, Twitter планира съкращаване на заплатите с 800 милиона долара, което ще включва освобождаване на близо 25 процента от работниците на компанията до края на 2023 г., както и големи съкращения на нейната инфраструктура, съобщава вестникът.

Мъск се съгласи да продължи със своето споразумение за закупуване на Twitter за 44 милиарда долара по-рано този месец, след като компанията заведе дело в опит да го принуди да изпълни сделката, за която страните се споразумяха през април, на фона на предишните му опити да се откаже.

Съдия от Делауеър удовлетвори искането на Мъск да спре процеса между него и Twitter, след като той обяви намерението си да изпълни споразумението си за закупуване на компанията, като даде на страните до 28 октомври да приключат сделката.

Ако не бъде затворен до тази дата, тя каза, че ще издаде дата зa дело през ноември.

 

Източник: news.bg

Tesla.bg