Model S, Model S Plaid, Model X, Model X Plaid, Tesla

Най-бързата Tesla вече е налична в Европа с цена от 280 хиляди лева

Model X също може да бъде поръчан

 

Tesla възстанови поръчките на Model S и Model X в Европа и вече всеки може да поръча електрическите флагмани на марката. Заедно с възстановяването им на пазара, компанията на Мъск обнови и цените на моделите и добави върховите Plaid модификации, които се оказват изключително популярни в родната Америка. От компанията обещават доставките на тези модификации да започнат към края на тази или началото на следващата година, докато останалите модели ще са налични „по някое време през 2023 година“.

Новите Model S Plaid и Model X Plaid пристигат с нови интериори, задвижване и шаси за Европа, като от Tesla обещават по-добро качество и по-ниско тегло. Цената на базов Model S Plaid започва от около 138 хиляди евро или близо 280 хиляди лева, докато тази на Model X Plaid е с около 1000 евро по-висока.

За тази сума получавате 1020 конски сили осигурени от три електромотора и ускорение от 0 до 100км/ч за 2.1 секунди при Model S и 2.6 секунди при Model X. Пробегът според европейския WLTP стандарт е 600 километра с едно зареждане при Model S и 528 километра при Model X.

 

Източник: fakti.bg

Tesla.bg