SpaceX, Tesla, Илон Мъск

Основателят на Dogecoin с остри критики към Марк Кюбан

Съсъздателят на Dogecoin Джаксън Палмър отново се включи в социалните мрежи, за да изрази презрението си към криптовалутната индустрия. Този път той се нахвърли върху Марк Кюбан, собственик на Далас Маверикс. В интервю за Business Insider специалистът на Adobe заяви, че милиардерът предприемач Кюбан и други известни инвеститори вярват в криптовалутите и NFT, защото виждат огромен ползи в тях, макар и да изглежда като безнадеждна концепция. Палмър заяви пред новинарската емисия, че според него Кюбан е бил подмамен да вярва в NFT и криптовалутите, като посочи, че на Кюбан не му се плаща като на знаменитост да популяризира дигиталните активи. Палмър е един от двамата създатели на меме криптовалутата Dogecoin (DOGE). Той и Били Маркъс разработват монетата като пародия на хипотетичния аспект на криптовалутите. Илон Мъск, главен изпълнителен директор на Tesla и SpaceX, редовно изразява подкрепата си за Dogecoin, една от 15-те най-големи криптовалути по пазарна капитализация. През май Палмър отправи подобни критики към Мъск, като заяви, че той е „мошеник“, който се опитва да саботира Twitter. Той също така твърдеше, че Мъск няма способността да изпълнява прости кодове. Докато Маркъс запазва саркастична позиция спрямо криптовалутната индустрия, Палмър е открито враждебен от години.

Създателят на Dogecoin изригна с груби твърдения

Палмър продължи с твърдението, че Кюбан и венчър капиталистите като Марк Андресен и Крис Диксън от Andreessen Horowitz извършват вид „измама“, като финансират индустрията на криптовалутите. Измамата е акт на придобиване на пари или имущество по незаконен начин.

„За мен това е по-скоро измама, защото те виждат в нея постоянен начин за получаване на печалба… искат да контролират или да имат собственост или голям дял в този вид добивна, сенчеста система на криптовалутите“, каза Палмър.

Кюбан и Андресен са генерални партньори в Andreesen Horowitz, една от най-ангажираните фирми за рисков капитал в крипт оиндустрията.

Кюбан изглежда не е притеснен нито за миг

Джак Дорси, съосновател и бивш главен изпълнителен директор на Twitter и настоящ главен изпълнителен директор на Block, направи подобни твърдения за участието на Andreesen в измама.

Кюбан отвърна на удара, като каза, че изявленията на Палмър не са изненада. Той коментира:

Звучи като същото нещо, което е било казвано за всяка нова технология, в която съм участвал.

 

Източник: cryptodnes.bg

Tesla.bg