Model 3, Model S, Model Y, Tesla

Собственици на Tesla организират гладна стачка, заради проблеми с качествения контрол на марката

Група от недоволни собственици на Tesla обяви, че ще организира гладна стачка, за да привлече вниманието на изпълнителния директор на компанията – Илон Мъск. Причината за това са проблеми с качествения контрол, които датират още от създаването на компанията. Въпреки, че през последните години този проблем сякаш отшумя, то изглежда, че напоследък собствениците на автомобили от марката отново не са доволни с качеството на колите, които купуват.

„Ние сме група недоволни норвежки собственици на Tesla.”,пише групата на своя уебсайт. “Вярваме, че ако Илон Мъск е запознат с нашите проблеми, той ще разреши ситуацията.“ Кадри от страницата и Twitter профилите на участници в стачката показват как те са подредили автомобилите си във формата на думата „HELP” (помощ) на празен паркинг. Кадрите са от 27 август, а на тях се виждат поне 17 автомобила.

Според собствениците, проблемите засягат норвежки автомобили, които не могат да „запалят“ или имат проблеми с дръжките на вратите, Други оплаквания сочат проблеми със седалките и мехури в тях, пълнещи се с вода багажници, жълти рамки около дисплея и други. Освен тези проблеми с качеството на материалите, собствениците описват и по-нисък живот на батериите, проблеми със зареждането и невъзможност за зареждане на нови зарядни станции, заради смяна на порта за зареждане, въпреки обещанието за доживотно безплатно зареждане.

 

Източник: fakti.bg

Tesla.bg