Starlink

Starlink няма да стане публична до 2025г – комоанията трябва да спечели репутация

Мнението e на експертите от CCS Insight.

През май 2019 г. Илон Мъск заяви в реч пред служителите на аерокосмическата компания SpaceX, че ще направи Starlink публична компания до три години. 2022 г. наближава, но това действие все още не е извършено. Независими анализатори предполагат, че сателитният оператор Starlink ще стане публичен едва през 2025 г., когато приходите ще бъдат по-предвидими.

Това е мнението, както уточнява CNBC, на експертите от CCS Insight. Според тях само до 2025 г. услугата Starlink ще набере достатъчно клиенти, за да генерира предвидими потоци от приходи, което е много важно за подготовката за излизане на борсата. От друга страна, експанзията на нови географски пазари ще накара Starlink да намери нови източници на финансиране за този процес, а първичното публично предлагане е точното решение за набиране на допълнителен капитал. На новото ниво на развитие компанията ще може да достигне до пазари в нови региони на планетата, както и да осигури финансова подкрепа на компанията майка SpaceX, която носи, наред с други неща, комуникационни сателити Starlink.

Миналата година Илон Мъск посочи предвидимостта на паричния поток като основен фактор, който е повлиял на момента на пускане на Starlink на борсата. Този месец новите пазари за компанията бяха анонсирани един по един. Услугата вече дебютира в Япония, следва Индия, а Китай остава под въпрос поради съпротивата на местните власти, според основателя на SpaceX. Ако всичко върви по план, догодина Starlink ще бъде достъпен и за южнокорейците. Всички тези планове ще изискват сериозни инвестиции и в дългосрочен план публичният пазар може да бъде добър източник на финансиране, но Starlink първо трябва да спечели добра репутация в очите на инвеститорите.

 

Източник: it.dir.bg

Tesla.bg