Tesla, Twitter, Илон Мъск

Tesla губи фенове заради действията на Илон Мъск

Ръководителят на компанията Илон Мъск все повече се занимава с политика. Поради това той може да загуби някои от феновете на марката Tesla. Според скорошно проучване много поддръжници на демократите в САЩ изоставят електромобилите Tesla, докато някои републиканци застават на страната на компанията.

The Wall Street Journal наскоро сподели проучване на Morning Consult, което предполага, че имиджът на марката е под голям политически натиск. Това вероятно се дължи на факта, че изпълнителният директор Илон Мъск е решил да направи политиката един от основните си фокуси в Twitter.Преди това Мъск каза, че не се меси много в политиката. Нещо повече, когато той започна да върви по този път в Twitter преди известно време, много фенове го помолиха да спре. Това се дължи на факта, че в момента политиката е много гореща, а думите и действията на Мъск явно не устройват привържениците на Байдън.

Купувайки Twitter, Мъск по същество направи публично достояние, че е негова (и на Twitter) отговорност да поправи цялата тази политическа бъркотия, така че хората да се доверят на платформата и да продължат напред. В този процес обаче много лоялни фенове на Tesla изглежда са недоволни от Мъск, докато техните колеги републиканци стават нови фенове на Tesla.

Според Morning Consult, нетната благосклонност към Tesla сред американските демократи е спаднала до средно 10.4% този месец, което е още един спад след този от 24.8% през октомври. В същото време одобрението сред републиканците нараства до от 20% до 26% за същия период.

Tesla.bg