Tesla

Tesla издава рядък коментар, в който отрича обвиненията за медиен репортаж, който изоставя изпълнителен директор

Tesla публикува рядък публичен коментар, в който отрича медиен доклад, в който се твърди, че изпълнителен директор е напуснал компанията. През последните няколко години почти всяка статия, която четете за Tesla, включва някаква версия на фразата „Обадихме се на Tesla за коментар, но автомобилният производител не отговори“. Това е така, защото автомобилният производител спря да коментира медийни съобщения през последните две години след това Разпускане на отдела за връзки с пресата.

Изненадващо обаче Tesla се обърна към Twitter днес, за да коментира медиен репортаж от Блумбърг Което твърди, че Дейвид Сърл, главен правен директор на Tesla, е напуснал компанията:

Tesla обаче отрече доклада в Twitter Блумбърг Ако приемем, че три източника са им потвърдили новината:

Дейвид Сърл напусна позицията си на главен правен директор на Tesla преди по-малко от месец, според трима души, запознати с въпроса. Според хората Дина Ескин, заместник генерален съветник на компанията, е поела ролята.

Постът достигна до Tesla преди да докладва, но автомобилният производител не отговори. Блумбърг Оттогава статията е редактирана, за да се уточни, че Searle не е главен правен директор на компанията, което Tesla не изглежда да отрича, но заглавието все още твърди, че Searle е „извън“ Tesla. Докладът също така посочва, че Сърл е ръководил разследването на Подозрително искане за „специално стъкло“.Което според съобщенията е довело до уволнението на няколко служители на Tesla. Предполага се, че първият лейтенант на Илон Мъск, Омид Афшар, е следващият. Този доклад също беше от Блумбърг (Но от друг репортер), а Тесла не коментира.

Вземете Electric

О, човече, липсва ми PR отделът на Tesla. Това е един от онези случаи, в които можеше да е полезен. Изглежда Блумбърг Може би имаше нещо общо с това, но те не разбраха цялата история. Тесла можеше да изясни ситуацията. Докато това, Блумбърг Той публикува непълен доклад и Tesla реши да го коригира след инцидента. Но фактът, че компанията изобщо го коментира, е интересен, защото това не се е случвало от толкова време. Виждаме ли проблясък на възможно връщане към отношенията с медиите? Мога. Ще трябва да изчакаме и да видим.

 

Июточник: prkernel.com

Tesla.bg