Model 3, Model S, Model X, Model Y

Tesla на съседен на България пазар

Турция разполага с много сериозна система за стимулиране на инвеститорите.

Производителят на електрически автомобили Tesla планира да навлезе на турския пазар, съобщи министърът на индустрията и технологиите на Турция Мустафа Варанк след преговори с ръководството на компанията в САЩ, отбелязвайки, че са установени добри отношения между турския лидер Реджеп Тайип Ердоган и изпълнителния директор на Tesla Илон Мъск.

„Tesla по-рано изрази интерес към инвестиции в Турция, включително в създаването на зарядни станции, но процесът се забави поради вътрешното развитие на компанията. Турция разполага с много сериозна система за стимулиране на инвеститорите, особено по отношение на научноизследователската и развойна дейност. Ние приветстваме инвестициите. За Tesla достъпът до пазара е важен, а инвестициите в технологиите и производството са важни за нас. Представили сме нашите предложения на В момента Tesla има доставчици от Турция“, каза турският министър.

Според съобщения в местните медии Tesla е създала юридическо дружество Tesla Motorlari в Турция. За генерален директор на представителството е назначен Кемал Гечер, който преди това е заемал длъжността генерален директор на Lufthansa в Турция и Ирак. Tesla планира да продаде четири модела Tesla в Турция: седан Model 3, лифтбек Model S, кросоувъри Model Y и Model X.

Tesla.bg