Model 3, Model Y, Tesla

Tesla отбелязва рекордни продажби в Китай след модернизацията на завода в Шанхай

Във фабриката се произвеждат Model 3 и Model Y както за продажба в Китай, така и за износ на други пазари, включително в Европа и Австралия.

Производителят на електромобили Tesla счупи рекорда си по продажби в Китай през септември, след като модернизира завода си в Шанхай. Според доклад, публикуван от Китайската асоциация за леки автомобили (CPCA) в неделя, компанията е пуснала на пазара 83 135 автомобила, произведени в Китай през миналия месец. Това е нов рекорд за завода на Tesla в Шанхай от началото на производството му през декември 2019 г., като надминава предишния рекорд за продажби от 78 906, поставен през юни.

Статистиката бележи 8% увеличение спрямо август и поставя рекорд за фабриката на Tesla в Шанхай от началото на производството през декември 2019 г., надминавайки предишния връх на доставките от 78 906 през юни, тъй като американският автомобилен производител продължава да инвестира в производството в Китай.

През юли Tesla спря по-голямата част от производството в завода в Шанхай заради разширяването на предприятието, за да увеличи седмичното производство на Model 3 и Model Y до около 22 000 единици от 17 000 преди това, съобщи по-рано Ройтерс.

„Рекордно високите продажби на произведените в Китай автомобили Tesla показаха, че електрическите превозни средства са водещи в тенденцията за мобилност“, се казва в кратко изявление на Tesla. В световен мащаб през миналата седмица Tesla заяви, че е доставила 343 830 електрически автомобила през третото тримесечие, което е рекорд за най-високо оценявания автомобилен производител в света, но е по-малко от очакваните средно 359 162 автомобила от анализаторите според Refinitiv.

 

Източник: investor.bg

Tesla.bg