Tesla, Новини

Tesla се прицели в 10 000 броя от Model 3 на седмица

Въпреки че през последната седмица на второто тримесечие Tesla успя да постигне производствен размер от 3 000 бройки, това не означава, че компанията е извън т.нар. „производствен ад“. Точно това, главният изпълнителен директор Илон Мъск, нарече трудната част на нещата.
Сега той е оптимистично настроен, че тези трудности ще бъдат преодоляни през следващия месец, като прогнозата му е да се произвеждат по 10 000 бр. на седмица.
Миналата седмица, Мъск коментира в интервю за Bloomberg Businessweek, че производстеният ад ще приключи след месец.
Коментарите идват след като Тесла достигна целта си от 5000 броя от Модела 3 за една седмица, като сериозно притисна производстения си екип.
Спалият на пода в продължение на 5 дни Мъск сподели:
„Чувствам се безкрайно задължен на хората от Тесла“, казва той, с глас зареден от емоции. [forqy-leadin position=“left“ color=“default“]„Причината да спя на пода, не е защото не можех да отида в отсрещния хотел. Причината беше,че исках моето положение да бъде най-лошо спрямо всички останали в компанията. Когато те чувстват болка, искам моята да е по-силна.“[/forqy-leadin]
Тесла обяви, че ще направят усилие да достигнат 6000 бройки на седмица през следващия месец, но дори от Wall Street са скептични, че производителя на коли може да подържа това темпо на производство.
Те успяха да удвоят производствения си капацитет за модел 3 само за едно тримесечие, но следващото удвояване трябва да бъде постигнато за около година.
Тази седмица екипът за връзки с инвеститорите проведе среща с инвеститори и анализатори на автомобилния производител и компанията съобщи, че сега се стреми към производителност от 7 000 на седмица до края на годината и 10 000 на седмица до средата на 2019 г.
Тесла докладва, че все още имат поръчки за още 420 000 броя Модел 3.

Tesla.bg