Tesla

Tesla ще разширява завода си в Берлин и започва да добива дървесиса

Команията се надява до първото тримесечуе на следващата година да увеличи производството на електромобили в Германия с до 5000 броя седмично.

Tesla възнамерява да увеличава производството на електрически автомобили средно с 50% годишно през следващите няколко години. За тази цел е важно не само да се създават нови предприятия, но и да се разширяват съществуващите. Както съобщават германските медии, в петък са били изсечени дървета за разширяване на съществуващия завод на Tesla в покрайнините на Берлин.

Специализирани машини вече са забелязани в боровата гора, която граничи с мястото, където се намира заводът на компанията в покрайнините на Берлин. Според RBB24, местните власти са разрешили на автомобилния производител да изсече площ от близо 70 хектара в допълнение към съществуващия терен от 90 хектара. Новата площ, предназначена за нуждите на Tesla, ще бъде разположена на север от съществуващото съоръжение.

Залесяването, което Tesla се ангажира да извърши като компенсация за своите строителни дейности, има за цел да накара природозащитниците да бъдат нащрек. Tesla вече е успяла да залеси около 300 хектара, въпреки че това са смесени гори, а в случая с новите конструкции – предимно иглолистни.

Компанията се надява до първото тримесечие на следващата година да увеличи производството на електромобили в Германия до 5000 броя седмично от сегашните 2000 броя. През юни тя произвежда около хиляда автомобила седмично. В дългосрочен план Tesla ще произвежда 500 хил. автомобила годишно в Германия, но до началото на следващата година ще достигне само 50% от това ниво при благоприятни обстоятелства. В момента в завода в Германия работят повече от 7000 души, а в бъдеще броят им може да нарасне до 12 000.

Tesla.bg