Tesla, Новини

Tesla строи завод в Европа

Водещият производител на електрически автомобили е на финалния етап за избор на завод в Европа твърди “The Wall Street Journal” След проучване на няколко държави, сред които и България, компанията на Илън Мъск се е спряла на германските провинции Райнлад-Пфалц и Заарланд или Холандия. Според информация, до която достигна Tesla.bg България е отпаднала на много ранен етап в проучването и изборът между Германия и Холандия е съвсем логичен. Още повече при наличие на инженерингова компания, собственост на Tesla в Германия. 

[forqy-leadin position=“left“ color=“default“]За Tesla е от особена важност и близостта до пазара във Франция, при очаквани силни продажби на новия Model 3 в страната.[/forqy-leadin]

Междувременно продължават усилията на производителя да изпълни заложените производствени планове за Model 3. Очакванията са в близките дни да бъде обявено, че е достигнато производство на 6000 електромобила на седмица, а до края на годината те да станат 10 000.

Несигурността около производствените планове, както и обещанието на Мъск Tesla да реализира печалба оставят акциите на компанията да се движат в много широки граници. В ключов момент ще се превърне старта на продажбите в Европа. Тук негативно може да се отрази търговската война, обявена от Тръмп и евентуалното увеличение на митата за автомобили внесени от САЩ.

Tesla.bg