Tesla

Анкета: Успехът на Tesla зависи най-вече от Илон Мъск

Може ли да си представим Tesla без ексцентричния си шеф? Проучване на Automobilwoche сред представителите на автоиндустрията хвърля яснота по въпроса.

Голяма част от служителите в германската автомобилна индустрия вярват, че успехът на американския електромобилен производител Tesla Inc. е тясно свързан с главния изпълнителен директор Илон Мъск, показва резултатът от проучване на Civey от името на Automobilwoche.

63% от общо 5000 респонденти посочват, че Мъск, най-богатият човек на планетата, е силно отговорен за икономическия успех на Tesla. Само 16 на сто изразяват противоположното мнение, а 21% нямат отговор на въпроса.

Съвсем наскоро обаче ексцентричният шеф на Tesla се насочи към една друга сфера, която няма нищо общо с електромобилите и космическите полети. Той публикува в социалната платформа Twitter лично изготвен мирен план за войната между Русия и Украйна. Милиардерът съветва Киев да се откаже завинаги от претенции върху Крим, като призова потребителите в Twitter да гласуват неговия план. Над 60% от последователите на Мъск не се съгласиха с предложенията му.

Въпреки това, мъжете по-специално смятат, че Tesla се справя толкова добре само благодарение на таланта на Илон Мъск. Компанията успя да засенчи всички други автопроизводители при продажбите в Германия дори само с новите регистрации на своя Model Y през септември, оставяйки зад себе VW Golf, Tiguan и Skoda Octavia.

67 на сто от анкетираните мъже виждат връзка с Илон Мъск като личност. 57% от жените смятат, че Tesla е силно зависима от своя изпълнителен директор.

 

Източник: investor.bg

Tesla.bg