Falcon 9, SpaceX

Астронавти от ОАЕ с ексклузивна обиколка в Музея на бъдещето

Астронавтите от Обединените арабски емирства Хаза Ал Мансури и Султан Ал Неяди направиха ексклузивна обиколка на Музея на бъдещето с група деца преди следващата мисия на страната в космоса, предаде thenationalnews.com.

Двамата споделиха познанията и опита си с младежите в неделя в музея, който има секция за управлявана от ОАЕ космическа станция 50 години в бъдещето.

Султан Ал Неяди ще излети от Флорида следващия месец с Falcon 9 на SpaceX, за да започне шестмесечната си мисия на борда на Международната космическа станция.

182-дневната мисия ще последва пътуването на майор Ал Мансури до МКС през 2019 г.

Децата имаха възможност да попитат астронавтите за обучението им, мисиите им и какво е необходимо, за да стигнат до космоса.

„Откакто ОАЕ стартираха своята програма за астронавти, интересът към космоса буквално скочи сред арабските младежи“, каза Маджед Ал Мансури, директор на Музея на бъдещето в Дубай.

„Музеят на бъдещето е горд да изиграе своята роля в насърчаването и даването на възможност на следващото поколение учени да постигнат мечтите си и да поведат човечеството за следващите му стъпки към неизвестното.“

 

 

 

Tesla.bg