Tesla

Бъдещият електрически пикап Tesla на Мъск е амфибия

Илон Мъск повдигна леко завесата и обяви, че бъдещият електрически пикап Tesla  ще има функциите на амфибия. Това съобщи милиардерът в Тwitter. По думите на ръководителя на Tesla, електрическият пикап Cybertruck ще бъде „достатъчно“ водоустойчив, за да може да пресича неголеми водни басейни. Но Мъск подчерта, че машината ще може да преплуват малки реки, езера и дори морета. Като пример Мъск посочи разстоянието между летателната база на SpaceX и остров Саут Падре в Тексас, които са разделени от воден басейн. Милиардерът подчерта, че това разстояние по вода ще бъде възможно да бъде изминато с  пикап Cybertruck.

Журналистите от Electrek отбелязаха, че най-късото разстояние между посочените точки е около 360 метра. Авторите също така отбелязват, че Мъск не уточнява дали електрическата кола ще може да се движи по вода без специални модификации или дали е необходимо да се използва плаваща платформа за това.  През 2020 г. основателят на Tesla отбеляза, че дизайнът на електрическата кола Model S позволява на колата да остане на вода. „Тягата ще бъде създадена от въртенето на колелата“, отбеляза тогава Мъск.

Миналата есен стана известно, че Tesla няма да има време да пусне електрическия пикап Cybertruck до 2022 г. – компанията отложи началото на производството до 2023 г. Електрическият пикап Cybertruck беше представен през ноември 2019 г.

 

Източник:manager.bg

Tesla.bg