Tesla

Ето колко Биткойн (BTC) държат Tesla

Производителят на електромобили Tesla съобщи, че количеството притежавани от компанията BTC остава непроменено през третото тримесечие.

През второто тримесечие компанията е продала 75% от притежаваните от нея криптовалути (около $936 милиона по това време). Според доклад за приходите на Tesla, стойността на дигиталните ѝ активи е била намалена до $218 милиона.

Първоначално Tesla закупи Биткойн на стойност $1.5 милиарда през февруари 2021 г., подкрепяйки стойността на най-голямата криптовалута. Компанията не изключи възможността да увеличи експозицията си към Биткойн в бъдеще, въпреки че продаде по-голямата част от своите авоари.

Tesla не успя да отговори на прогнозите на Wall Street за приходите, генерирайки недотам високи приходи на стойност $21.45 милиарда като прогнозата беше за $21.96 милиарда.

Акциите на производителя на електромобили сега са се понижили с повече от 5% поради разочароващото пропускане на приходите, след като по-рано тази седмица се възстановиха заедно с останалата част от американския фондов пазар. По време на разговора с инвеститорите за второто тримесечие Мъск заяви, че компанията е продала своите BTC, за да освободи парични средства, тъй като локдауните в Китай покрай COVID продължават.

Въпреки тази продажба, Tesla остава един от най-големите притежатели на Биткойн като публично търгувана компания, след MicroStrategy със 130,000 BTC (около $2.48 милиарда) и Galaxy Digital Holdings с 16,400 BTC (около $313 милиона).

Планът на Мъск за закупуване на Twitter и последвалата съдебна битка заради желанието му да се откаже от сделката не са били фактор за решението по това време, нито пък изглежда да са променили позицията на компанията по отношение на криптовалутите.

 

Източник:cryptodnes.bg

Tesla.bg