Tesla, Илон Мъск

Ето колко „oбeдняxa“ нaй-бoгaтитe pycнaци oт нaчaлoтo нa гoдинaтa

Състоянието на най-заможните руснаци е намаляло с около 54 млрд. долара от началото на годината, става ясно от индекса на милиардерите на Bloomberg. Най-голяма загуба отчита главният изпълнителен директор на металургичния гигант „Северстал“ Алексей Мордашов. Милиардерът е загубил 7.66 млрд. долара. Настоящето му състояние възлиза на 21.2 милиарда долара, с което се нарежда на 64-то място в списъка на най-богатите хора в света.
Бизнесменът Роман Абрамович е загубил 7.33 млрд. долара, като днес състоянието му се оценява на 10.7 млрд. долара Богатството на председателя на борда на директорите на Новолипецкия металургичен комбинат (НЛМК) Владимир Лисин пък е намаляло с 6.10 млрд. долара и се равнява на 21.9 млрд. долара.
Собственикът на търговеца на петрол Gunvor International Генадий Тимченко пък е претърпял загуби за 4.40 млрд. долара и сега разполага с богатство от 18 млрд. долара. Състоянието на Виктор Рашников, председател на борда на директорите на Магнитогорския железодобивен комбинат се е свило с 4.37 млрд. долара и към момента възлиза на 9.84 млрд. долара.
Някои руски милиардери обаче са увеличили състоянието си, става ясно от индекса. Един от тях e президентът на Nornickel, компания занимаваща се с добив на никел и паладий, и на конгломерата Interros Владимир Потанин. Най-богатият руснак в класацията е увеличил състоянието си с 2.77 млрд. долара до 33.6 млрд. долара.
Загубата на богатство обаче не е характеристика единствено на руските милиардери, защото състоянието на изпълнителния директор на Tesla Илон Мъск, най-богатият човек в света, е намаляло с 24.3 млрд. долара. Джеф Безос пък е загубил 41.1 млрд. долара, сочи индексът на милиардерите на Bloomberg.

 

Източник: varna24.bg

Tesla.bg