SpaceX, Tesla, Илон Мъск

Хуманоидният робот на Tesla ще бъде представен на 30 септември

Eлектрическите автомобили са важен приоритет за Илон Мъск, който също така инвестира в амбициозните проекти на SpaceX, Neuralink и Boring Company. Лидерството на Tesla в сегмента на EV моделите е поставено на карта с интереса на традиционните производители към сектора. В следващите няколко години Volkswagen и Nissan се очаква да се утвърдят като водещи конкуренти на компанията.

Tesla търсят гъвкави решения за разширяване на своя бизнес и вече представиха футуристичен прототип на хуманоиден робот с името Optimus. Компанията планира да програмира машината да извършва множество задачи, с които да е от полза на потребителите. Tesla дори да планират да използват Optimus за автоматизиране на производствените линии във фабриките за автомобили.

 

Хуманоидният робот ще има човешки ръст и тяло от олекотени материали. Изкуствен интелект ще позволява на Optimus да се ориентира в пространството и да следва зададените му задачи. Специално обучените AI aлгоритми ще функционират като мозък на смарт машината, съобщава Electrek.

Илон Мъск вече потвърди, че ще представят официално машината на 30 септември. Шефът на Tesla показа и интересна снимка, показваща роботизираните ръце на Optimus. Най-вероятно тогава ще видим по-дълга демонстрация на възможностите на машината. Масовото производство е планирано да стартира през 2023г.

Компанията вече потвърди, че ще толерира разработката на Optimus, спрямо другите си продукти, за да постигне амбициозните си цели. Хуманоидните роботи имат потенциала да се превърнат в по-успешен бизнес от електромобилите прогнозира още Илон Мъск. Скоро ще научим повече за възможностите на Optimus.

 

Източник: digital.bg

Tesla.bg