SpaceX, Tesla, Twitter, Илон Мъск

Илон Мъск обяви кога ще приключи сделката за Twitter

Илон Мъск съобщи на банките, които частично финансират придобиването на Twitter за $44 милиарда, че планира да приключи сделката до петък.

Този път сделката на Илон Мъск с Twitter може би наистина ще се осъществи.

Според Bloomberg Мъск е заявил вчера по време на видеоконферентна връзка, че сделката му за придобиване на Twitter ще бъде финализирана този петък, 28 октомври.

Конферентният разговор на Мъск е бил с банковите институции, които предоставят финансиране за придобиването. Съобщава се, че Мъск е открил кредитна линия от тях в размер на $13 милиарда.

Главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX поднови офертата си за изкупуване на Twitter на 4 октомври за първоначално договорената цена от $44 милиарда; компанията я прие скоро след това. Новата сделка, която беше определена при същите условия като предишната, дойде след месеци на неразбирателство между двете страни.

Преди това Мъск обвини Twitter, че лъже за броя на потребителите си, като призова компанията да докаже, че по-малко от 5% от потребителските ѝ акаунти са фалшиви и в крайна сметка се отказа от сделката. В отговор Twitter съди Мъск за нарушаване на договора като поиска неустойка в размер на $1 милиард.

Съобщава се, че Мъск планира да съкрати драстично работната сила на Twitter – от около 7000 служители до 2500, което би означавало 75% по-малко работници. Милиардерът заяви в последния разговор за приходите на Tesla, че „очевидно е платил повече“ за гиганта в областта на социалните медии, но че дългосрочният потенциал на компанията е „значително по-голям“ от сегашния ѝ вид.

Макар че Мъск все още не е коментирал последните новини, вчера в публикация в Twitter той потвърди намерението си социалната мрежа да възприеме различен подход към модерирането на съдържанието и цензурата.

26Twitter трябва да бъде възможно най-широкообхватен, служейки като справедлив форум за оживени, дори понякога язвителни, дебати между силно различаващи се убеждения.

 

Източник: cryptodnes.bg

Tesla.bg