SpaceX, Starlink, Twitter, Илон Мъск

Илон Мъск: По дяволите… ще помагам на Украйна!

Илон Мъск заяви, че неговата ракетна компания „Спейс Екс“ ще продължи да финансира своята интернет услуга „Старлинк“ в Украйна, само ден след като беше казал, че не може да си позволи да продължи да го прави, предадоха световните агенции.

Мъск написа в Туитър: „По дяволите… въпреки че „Старлинк“ продължава да губи пари, а други компании получават милиарди от доларите на данъкоплатците, ние просто ще продължим да финансираме безплатно правителството на Украйна“.

Малко по-рано Мъск беше на друго мнение. Американската авиокосмическа корпорация „Спейс екс“ (SpaceX) не може „безкрайно“ да финансира сателитната си система „Старлинк“ (Starlink), осигуряваща интернет на територията на Украйна, и да изпрати в страната още няколко хиляди съоръжения за приемане на сателитен интернет. Това написа в туит главният изпълнителен директор на „Спейс Екс“.

Дни преди това изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск си навлече гнева на всички украинци – от президента до средностатистическия гражданин на Украйна, след като призова потребителите на Туитър да гласуват за негов „план за прекратяване на руската война в Украйна“. В него милиардерът призовава Украйна да търси решение чрез преговори за инвазията на Русия и да отстъпи Крим завинаги.

 

Източник: fakti.bg

Tesla.bg