SpaceX, Илон Мъск

Мъск ще присъства на срещата на Г-20

Изпълнителният директор на SpaceX Илон Мъск ще присъства на срещата на Г-20. Това съобщава CNN Indonesia.

Според телевизионния канал Мъск ще бъде един от лекторите на сесията „Навигиране в глобалните технологични иновации на бъдещето“.

По-рано индонезийският външен министър Ретно Марсуди каза в интервю за Ройтерс, че Индонезия все още не знае дали руският президент Владимир Путин ще участва в срещата на Г-20, която ще се проведе в Бали на 15-16 ноември.

Вчера говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че руският президент Владимир Путин е провел телефонен разговор с Видодо. На въпрос на журналисти дали Путин е обсъждал евентуалното си пътуване до срещата на Г-20 с президента на Индонезия, Песков не отговори.

Гутериш се съмнява във възможността за провеждане на преговори за мир в Украйна на срещата на Г-20

Краят на конфликта в Украйна все още е достатъчно далеч, но трябва да се положат всички усилия, за да се върви в тази посока. Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш каза това, отговаряйки на въпрос относно възможността за мирни преговори на срещата на върха на Г-20 в Индонезия, на която се очаква да присъстват представители на Русия, Украйна, както и на Съединените щати и други западни страни.

„Що се отнася до края на войната, мисля, че все още имаме определен път да извървим. Мирът в съответствие с международното право и Хартата на ООН е, разбира се, нашата обща цел. Но мисля, че все още сме доста далеч от това. Трябва да се направи всичко, за да се придвижим към това“, казва Гутериш.

 

Източник: banker.bg

Tesla.bg