Hyperloop, Tesla, Илон Мъск, Човекоподобен робот

Мъск ще пусне роботите Optimus Tesla следващата седмица, за да превземат работните места

Следващата седмица Илон Мъск може да ни даде ужасяващ поглед към бъдещето, тъй като представя прототип на робот, който иска да постави в милиони домове по света.Следващият петък Мъск ще разкрие за първи път прототипа на андроида Optimus по време на събитието Tesla AI Day.Компанията му иска в крайна сметка да произведе хиляди от тези хуманоидни роботи и да ги използва, за да поемат работните места в автомобилните заводи на Tesla.Мъск вече е казвал, че иска роботите да се използват в домовете, за да приготвят вечеря, да косят тревата, да се грижат за възрастни хора и дори да ни бъдат „приятели“Въпреки това, Optimus Tesla Bot вече е бил посрещан с широк скептицизъм.Особено когато човек, облечен в костюм на робот, беше разкрит като робота на миналогодишното събитие AI Day.Мъск вярва, че бизнесът с роботи може да струва повече от автомобилите, произвеждани от Tesla. Експерти по роботика заявиха, че роботът Optimus ще трябва да направи нещо наистина впечатляващо, за да промени обществените представи за андроидите.

Нанси Кук, професор в Държавния университет на Аризона, заяви пред Ройтерс:

РОБОТЪТ ЩЕ ТРЯБВА ДА ИЗВЪРШИ МНОЖЕСТВО ДЕЙСТВИЯ БЕЗ ЗАДАДЕН СЦЕНАРИЙ, ЗА ДА ВПЕЧАТЛИ ХОРАТА.

Според нея, ако той просто накара робота да се разхожда наоколо или накара роботите да танцуват, това няма да е впечатляващо. Защото вече е правено. Съмненията относно робота Оптимус се засилват от факта, че Илон Мъск има опит в надхвърлянето на обещанията и неизпълнението им.От 2014 г. насам той настоява, че автомобилите на Tesla ще имат безопасна и пълна функционалност за самоуправление „през следващата година“.

Минаха много следващи години и това все още не е факт.

Мъск също така обеща да създаде технологията Hyperloop, която ще може да превежда хора на големи разстояния много по-бързо от влак-стрела. Досега той е построил няколко тунела под градове като Лас Вегас. Въпреки всичко това Мъск иска най-накрая да произведе милиони ботове Tesla и да ги пусне из целия свят. Ще повярваме, когато го видим.

Tesla.bg