Twitter, Илон Мъск

Мъск си промени мнението. Ще купува Twitter

Милиардерът е направил предложение все пак да плати търсените 44 млрд. долара за платформата.

Илон Мъск си е променил мнението – все пак ще плати 44 млрд. долара за „Туитър“ след месеци съдебни битки, предаде Асошиейтед прес.

„Блумбърг Нюз“ съобщи във вторник, че милиардерът е направил предложението в писмо до компанията, твърдят запознати източници.

Първоначалното предложение бе за 54,20 долара на акция или над 44 млрд. долара. Мъск обяви намеренията си експлозивно, и също толкова неглиже след няколко седмици оспори стойността на акциите. Доводът – реалният брой потребители е по-нисък, и е завишен изкуствено от неустановени тролски акаунти в социалната мрежа, които тя крие. Започна дело, което продължи месеци, и по всичко личеше, че в най-лошия случай Мъск ще се раздели с 1 млрд. долара неустойка, но сделката няма да се случи. Акционерите вече са одобрили продажбата, а правни експерти твърдят, че Мъск е изправен пред огромно предизвикателство да се защити срещу съдебно дело от настоящите собственици, което беше заведено през юли. Скандалите около нея засегнаха и другите компании на милиардера – SpaceX и Tesla, което е явно мотивирало Мъск да осъществи сделката за любимата си платформа, на която по-рано днес скандализира и украинци с нелепа анкета, повтаряща руски опорки.

 

Източник:clubz.bg

Tesla.bg