SpaceX, Tesla, Илон Мъск

Мъск: Време е Доналд Тръмп да отплава към залеза

Главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX Илон Мъск заяви, че бившият президент на САЩ Доналд Тръмп трябва “да окачи шапката си и да отплава към залеза.”

В съобщение в Twitter, където Мъск има над 100 милиона последователи, той написа: “Не мразя този човек, но е време Тръмп да окачи шапката си и да отплава към залеза. Демократите също така трябва да оттеглят атаката – не правете така, че единственият начин Тръмп да оцелее е да си върне президентския пост.”

През уикенда Тръмп нарече Мъск “измамник”, заявявайки, че в предишни разговори между тях милиардерът е казвал, че е гласувал за него. Мъск обаче опроверга това твърдение в Twitter и отвърна на Тръмп.

Главният изпълнителен директор на Tesla е казвал, че първият му вот за републиканската партия е бил за Майра Флорес в Тексас.

Миналия месец Мъск заяви, че клони към това да гласува за губернатора на Флорида Рон ДеСантис, ако се кандидатира за президент през 2024 г.

Коментарите на Мъск относно Тръмп дойдоха след един напрегнат ден за неговия бизнес.

Неговата космическа компания проведе тестове с ракетен ускорител, които завършиха с неочаквана експлозия в Бока Чика, Тексас.

Мъск също така е изправен пред съдебна битка с Twitter, след като заяви, че иска да прекрати сделката за придобиването на компанията на цена от 54.20 долара за акция. От Twitter обявиха, че основанието за прекратяване на сделката е “невалидно и неправомерно.”

 

Източник: profit.bg


Tesla.bg