Hyperloop

От Париж до Берлин за час? Възможно е с тази капсула

Представете си това: качвате се в капсула в Париж, настанявате се за дрямка и само след малко над час вече сте в Берлин.
Изминали сте неусетно 1000 км за същото време, което ще ви трябва, за да стигнете със самолет от едната европейска столица до другата. Звучи страхотно, нали? Това не е фантазия, а проектът, върху който работи Zeleros – испанска компания, специализирана в супер бързите транспортни системи.

Познати като hyperloop, те са базирани на капсули и тръби, които минимизират съпротивлението на въздуха и така имат потенциала да позволят на хората да пътуват на дълги разстояния много, много по-бързо, отколкото могат в момента, пише Time Out.

Капсулите на Zeleros са способни да транспортират до 200 души на час на разстояние 1000 км. Системата е 100% електрическа, което означава, че ако използва възобновяема енергия, може да има сериозен ефект върху околната среда.

От снимките можете да добиете добра представа за дизайна на транспортната система. Тя е добра алтернатива на самолетите и може да реши доста от предизвикателствата по време на летния туристически сезон. Компанията  Zeleros планира да изгради глобална мрежа, която може да намали времето за пътуване между градовете по света. Маршрути, като Сан Франциско – Лос Анджелис, Париж – Барселона, Сидни – Мелбърн и Бостън – Вашингтон, могат да бъдат съкратени до под час.

 

Източник: profit.bg

Tesla.bg