SpaceX, Starlink, Илон Мъск

ПО-РАНО НАРЕЧЕ САТЕЛИТИТЕ STARLINK НА КОМПАНИЯТА НА ИЛОН МЪСК SPACEX …

Взрив на ядрена бомба: Китай предложи метод за унищожаване на сателитите Starlink

По-рано назова спътниците Starlink на компанията на Илон Мъск SpaceX евентуална опасност и прикани към създаване на благоприятни условия за тяхното деактивиране или извеждане от строя. Сега китайските учени са създали модел за оценка на успеваемостта на ядреното противоспътниково оръжие, оповестява порталът scmp.

Ядрена детонация в близкия Космос може да сътвори радиоактивен облак, ситуиран на повърхност, равна на щата Ню Йорк и да деактивира или да унищожи спътниците, намиращи се на околоземна орбита, според ново компютърно моделиране, извършено от екип от китайски военни учени.

Резултатите от моделирането демонстрират, че 10-мегатонна бойна глава – скромна по днешните стандарти, може да сътвори сериозна опасност за спътниците, в случай че се взриви на височина 80 км.

Експлозията може да трансформира молекулите в радиоактивни частици и да сътвори облак, чиято форма наподобява на обърната круша, споделят ядреният физик Лиу Ли и сътрудниците му в публикация, оповестена на 15 октомври в рецензираното списание Nuclear Techniques.

За към пет минути…

Източник: novini247.com
Tesla.bg