Tesla

През второто тримесечие аз имам повече деца, отколко коли е произвел Lucid, пошегува се шефът на Tesla

Наскоро Lucid обяви, че отново намалява производствените си планове за 2022 г., след като преди веднъж стори същото през тази година. Първоначално конкурентът на Tesla коригира бройката от 20 000 на 12 000-14 000, а сега я намали на половина – 6000-7000. Това предизвика реакция от страна на шефа на Tesla – Илон Мъск, който е известен като дългогодишен критик на Lucid.

И ако в миналото посланията на Мъск към Lucid бяха груби и директни, този път изпълнителният директор на Tesla избра да се пошегува с това, когато отговаряше на туит за съкращаването на производството. Милиардерът написа, че има повече деца през второто тримесечие, отколкото Lucid е успял да произведе коли, шеговито напомняйки на всички, че е баща на девет деца. Последните две бяха признати наскоро, след Мъск обяви, че е баща на близнаци от връзката си

В отговор на туит относно прогнозата за намаляване на производството на Lucid от известния фен на Tesla Гари Блек, Илон Мъск отговори: „През Q2 (второто тримесечие на година имах повече деца, отколкото коли е направил Lucid“.

От конкурента на Tesla обясниха промяната в производствения план с „извънредни проблеми във веригата за доставки и нови логистични предизвикателства“, а не с нещо, което производителят на електромобила контролира. Компанията е доставила само 360 превозни средства през първото тримесечие на 2022 г., 679 през второто тримесечие и според съобщенията е произвела общо брой 1405 Air през първите шест месеца.

От Lucid посочват още, че имат заявки за 37 000 бройки от Air и също така работят върху първия си SUV – Gravity, който трябва да осигури дори по-добър марж на печалба от седана. Ако всичко върви по план, този модел ще бъде показан до края на годината, но производството му ще стартира едва през 2023 г.

Tesla.bg