Dragon, Falcon 9, SpaceX, Starlink

SpaceX измива излитането на Falcon 9 след автоматично спиране

Актуализация, петък, октомври. 7: SpaceX отмени опита си за изстрелване в петък, 7 октомври, за да даде допълнително време за проверка на превозни средства. Следващият опит е насрочен за събота, 8 октомври в 19:05 EDT.

Плановете на SpaceX да проведе три излитания за три дни бяха нарушени в четвъртък вечерта, когато последователността на изстрелване на ракета Falcon 9 автоматично се изключи с оставащи секунди.

След 30-секундно обаждане за напомняне, автоматична последователност от спирания на изстрелването беше инициирана от ракетата в станцията на космическите сили на Кейп Канаверал. Компютърно контролираният процес автоматично спря изстрелването и принуди SpaceX да се откаже напълно от опита за Юпитер.

Излитането от стартовия комплекс 40 е планирано за 19:20 EDT. Сега SpaceX планира да опита отново в 19:06 EDT, петък, 7 октомври.

Спирането идва, след като SpaceX успешно изстреля два Falcon 9s вчера: екипаж от космическия център Кенеди, носещ четиричленна капсула Dragon до Международната космическа станция; След това седем часа по-късно включва изстрелването на интернет сателити Starlink от Калифорния.

Директорът на изстрелването на SpaceX обяви, че прекъсването е причинено от „по-високо от очакваното четене на криогенно разпадане на хелий“.

Tesla.bg