Falcon Heavy, SpaceX, Илон Мъск

SpaceX обявява датата на изстрелване на Falcon Heavy 2022

Изстрелването, което понастоящем е планирано за вторник, 1 ноември, от космическия център Кенеди, е първото изстрелване на SpaceX Falcon Heavy от три години. Първоначално изстрелването беше планирано за сутринта в понеделник, 31 октомври, но беше пренасрочено, като ракетата беше вдигната изправена на платформа 39A в сряда вечерта и след статично тестово изстрелване най-мощната ракета в света ще бъде премахната от платформата. Той може да зареди два класифицирани спътника, принадлежащи на космическите сили на САЩ. По принцип Falcon Heavy представлява три ракети Falcon 9, свързани заедно. И в зашеметяващ спектакъл от едновременни кацания, два бустера ще се върнат на Земята. Третият бустер ще изведе сателитите в далечна орбита. Ще бъдат пуснати общо 28 двигателя Merlin. Това ще бъде първото изстрелване на Falcon Heavy от 2019 г. насам. „Основната причина, поради която Falcon Heavy не работи в продължение на три години, е, че полезните товари, с които трябваше да лети, не бяха готови“, каза Ерик Бергер от Ars Technica. Тези големи полезни товари са от НАСА и Министерството на отбраната. Бергер също е написал книга за Илон Мъск и SpaceX. „Мисля, че символично казано, това е наистина важна ракета за SpaceX“, каза той. Защото показва, на първо място, че частна компания може да построи най-голямата и най-мощна ракета. Искам да кажа, помислете за това. Преди това те бяха изцяло финансирани от правителството проекти. „Falcon Heavy е единствената ракета, която може да удари всички орбити, които Министерството на отбраната иска да достигне.

Изстрелването, което понастоящем е планирано за вторник, 1 ноември, от космическия център Кенеди, е първото изстрелване на SpaceX Falcon Heavy от три години. Първоначално изстрелването беше планирано за сутринта в понеделник, 31 октомври, но беше пренасрочено.

Ракетата беше вдигната перпендикулярно на платформа 39A в сряда вечерта.

След статично тестово изстрелване най-мощната ракета в света ще бъде изхвърлена от платформата, така че да могат да бъдат заредени два класифицирани сателита на космическите сили на САЩ.

По принцип Falcon Heavy представлява три ракети Falcon 9, свързани заедно. И в зашеметяващ спектакъл от едновременни кацания, два бустера ще се върнат на Земята.

Третият бустер ще изведе сателитите в далечна орбита. Ще бъдат пуснати общо 28 двигателя Merlin. Изстрелването на Falcon Heavy ще бъде първото от 2019 г.

„Основната причина, поради която Falcon Heavy по същество стои встрани от три години, е, че полезните товари, с които трябваше да лети, не бяха готови“, каза Ерик Бергер от Ars Technica.

Тези големи полезни товари са от НАСА и Министерството на отбраната.

Бергер е написал и книга за Илон Мъск и SpaceX.

„Мисля, че символично казано, това е наистина важна ракета за SpaceX“, каза той. Защото показва, на първо място, че една частна компания може да построи най-голямата и най-мощна ракета. Искам да кажа, помислете за това. Преди това проектите бяха изцяло финансирани от правителството.

Falcon Heavy е единствената ракета, която може да удари всички орбити, които Министерството на отбраната иска да достигне.

Източник: prkernel.com

Tesla.bg