Model S, Tesla

Tesla Model S е с по-дълъг пробег, ако е с по-малки гуми

Model S на Tesla е един от електрическите автомобили с най-голяма автономия според фабричните измервания, но може да осигури и повече, ако изберете правилните гуми.

Американската марка рекламира над 700 километра с едно зареждане, но за да го постигнете трябва внимателно да гледате гумите, които слагате.

Tesla Model S е с пробег от 634 километра според цикъла WLTP – стандартизираният стандарт за хомологация, който използваме в Европа.

Има начин да получите още по-голям обхват, като изберете правилните гуми. В случая на Model S 19-инчовите аеродинамични джанти Tempest увеличават пробега до 723 километра с едно зареждане на батериите. Според испанския уебсайт на Tesla, автономността от 634 километра (WLTP) е свързана със спортните 21-инчови джанти Arachnid, за които даже ще платите 4900 евро като допълнителна опция.

Монтирането на по-големи и по-тежки гуми увеличава разхода. В този случай освен това има още една разлика: по-малките колела често имат по-аеродинамичен дизайн, с по-плътни спици.

Tesla.bg