Model X, Tesla

Tesla Model X потъна в Дунав, но се продаде за 22 000 евро

Унгарски собственик на Tesla Model X претърпя рядко срещано произшествие, след като неговият автомобил потъна в река Дунав близо до Будапеща. За любопитната случка разказва Carscoops, като се позовава на информация в социалната онлайн платформа Reddit.

Електрическият кросоувър по някакъв начин се плъзнал във водата по бетонната рампа за пускане лодки в реката. В синята кола не е имало човек, предполага се, че шофьорът е оставил електромобила без да го е поставил на „паркинг“ или да е активирал ръчната спирачка.

След това водачът незабавно се е свързал с пожарникарите, но докато пристигнат, синият SUV е бил напълно потопен в реката. Впоследствие вече идва екип от водолази, които успяват да извадят „амфибията“ Model X с отворени врати и багажник.

Добрата новина за собственика на колата е, че въпреки значителните щети, причинени от водата, той е успял да го продаде за 22 000 евро автомобила и то още на следващия ден след инцидента.

Според Carscoops е мистерия защо някой е купил електромобил, който е лежал на дъното на река няколко часа, но вероятно е смятал, че някои от частите могат да бъдат спасени.

Tesla.bg