Tesla, Електрически камиони

Tesla най-после представи серийната версия на електрическия си камион

Първите доставки на обновения Semi трябва да започнат към края на тази година

През 2017 година Tesla представи проект за електрически камион, който ще промени изцяло бранша с революционни технологии. Две години по-късно американската компания показа работещ прототип на влекача, който все още не е влязъл в серийно производство. Електрическият камион с името Semi се превърна в обект на подигравки, както от хора които не харесват марката, така и дори от нейни фенове, които не бяха доволни от поредните неспазени обещания на Мъск и компания.

В началото на тази година изпълнителният директор обеща серийната версия да бъде показана до края на година, заедно с първите доставки на камиона. Въпреки, че още тогава това твърдение бе поставяно под въпрос, то изглежда, че доставките може и да започнат до края на година. Индикатор за това са снимки разпространени по-рано днес от компанията на която виждаме обновения Semi с променен дизайн и вероятно готов за серийно производство.

Една от най-големите промени е добавянето на огледала, както и промяната в дизайна на кабината. Нови са и дръжките на вратите, както и калниците на задните гуми, които вече не ги покриват. Интериорът също е обновен и изглежда готов за серийно производство като запазва конфигурацията с два дисплея от двете страни на водача и различни места за съхранение.

По отношение на техническите характеристики, Tesla обещава пробег между 483 и 805 километра с едно зареждане. Камионът също така ще разполага с три независими мотора върху всяка една от осите, които ще позволяват ускорение до 100км/ч в рамките на 20 секунди, ако изобщо подобен параметър е важен при влекачите.

 

Източник: fakti.bg
Tesla.bg