Model 3, Model X, Model Y, Tesla

Tesla понижава цените на електромобилите в Китай и пуска нови версии на Model S и X

Цените на моделите на концерна на китайския пазар вече са с 40% по-ниски от тези в САЩ.

Американският производител на електромобили Tesla Inc. отново намали цените на своите превозни средства Model 3 и Y, които се предлагат в Китай, като същевременно представи премиум версии на Model S и Model X, за да засили позицията си в този сегмент на най-големия пазар на електромобили в света, съобщава Bloomberg.

Началната цена за произведените в Китай автомобили Model Y е намалена до 259 900 юана (37 875 долара) от 288 900 юана преди това, става ясно от данни от китайския уебсайт на компанията. Новата цена е рекордно ниска за Китай и е с 43% по-малка от началната цена в размер на 65 900 долара, посочена на уебсайта на Tesla в САЩ. Model 3 вече се предлага срещу 229 9900 юана спрямо 265 900 юана преди това, което е с около 30% по-малко от цената на същия електромобил в САЩ.

Tesla вече намали цените в Китай миналата година, за да подкрепи продажбите, тъй като конкуренцията се засилва както на масовия, така и при премиум сегмента, където навлязоха компании като подкрепената от Уорън Бъфет BYD Co., Xpeng Inc. и Nio Inc., както и международни играчи като Porsche AG и Mercedes Benz Group AG.

Tesla.bg