Model 3, Model S, Model X, Model Y, Tesla

Tesla започна да продава колите си без ключове

От началото на месец юли, всички нови Model S и Model X от марката Tesla пристигат без ключове. Това стана ясно след като няколко нови собственика на въпросните автомобили споделиха за това в социалните мрежи и форумите на марката. Към момента мярката е приложена единствено за по-скъпите модели, докато по-евтините Model 3 и Model Y за момента пристигат с един ключ.

Всъщност това не е първия път в който подобно нещо се случва, тъй като през 2017 година подобно нещо се случи и с Model 3, който също пристигаше без ключ. През 2019 година това се промени и всички по-стари собственици на Model 3 имаха възможността да си поръчат допълнителен такъв от магазините на Tesla.

Към момента Model S и Model X, които пристигат без ключа във форма на кола са оборудвани с карта, която на практика има същата роля. Автомобилите на Tesla могат да бъдат отключвани по различни начини и освен картата и ключа, същата операция може да бъде извършена със смартфон, смарт часовник, таблет или друго съвместимо устройство.

Източник: fakti.bg

 

Tesla.bg