Model 3, Tesla

Вижте как автопилотът спаси живота на водач на Tesla ВИДЕО

Автопилотът на Tesla неведнъж е бил остро критикуван от експерти и потребители заради неизправности, които често водят до инциденти. Но в в конкретния случай, напротив, това е помогнало да се избегнат по-сериозни последици при инцидент.По-специално, в конкретния случай Dodge Charger се блъсва в Tesla Model 3 на магистрала. Ударът пада върху задната част на електромобила, когато той се движи със скорост 110 км/ч.Шофьорката е изпаднала в паника и пуснала волана. Ситуацията е спасена от автопилота, който поема контрола навреме и успешно спира автомобила.

Tesla Model S след изминати 1.6 милиона километра, ето в какво състояние е

За щастие никой не е пострадал при инцидента. От друга страна, автомобилите, участвали в произшествието са сериозно повредени.

Шофьорът на Dodge Charger се опитва да избегне наказанието и казва на пристигналите на място полицаи, че за инцидента е виновен водачът на електромобила. Видеоклипът от TeslaCam обаче предостави убедителни доказателства за обратното.

Tesla пуска на европейския пазар най-достъпната версия на кросоувъра Model Y 

Известно е, че застрахователната компания вече е платила на собственичката на Model 3 за катастрофиралия автомобил. Тя е получила 15 000 долара повече, отколкото е похарчила за покупката на електромобила.

Жената заяви, че отново ще си купи автомобил от американската марка, но вероятно от друг модел. В крайна сметка според нея това е най-безопасният автомобил.

 

Източник: auto.blitz.bg

Tesla.bg