Tesla

Завист заради отстъпката? Намалените цени на Tesla разгневиха китайци

След две намаления на цените новите автомобили Tesla в Народната република вече струват с 13-24% по-малко, отколкото през септември.

Tesla пуска и на друг пазар в Азия – Сингапур – значителна отстъпка на колите си. Дилър в Сингапур пояснява, че съществуващите автомобили Model 3 и Model Y са с 5000 долара по-евтини за купувачи, които заменят своя автомобил с двигател с вътрешно горене. Придобиването на лиценз за притежание на автомобил ще бъде субсидирано с 5000 долара, предава DPA.

А едва през миналата седмица Tesla намали цените в Китай, Южна Корея, Япония и Австралия, за да стимулира търсенето. През уикенда това предизвика протести на стотици купувачи на Tesla в Китай, които са закупили автомобила си на значително по-висока цена в края на миналата година. В социалните мрежи се появиха видеоклипове с клиенти, които се събират пред центровете за доставка в Шанхай, Ченгду, Шънджън и други градове.

Според изчисленията на Ройтерс след две намаления на цените новите автомобили Tesla в Народната република вече струват с 13-24% по-малко, отколкото през септември. Купувачите, които са купили автомобил в края на миналата година поради изтичането на субсидията за електрически автомобили през новата година, се оказаха изненадани. Производителят на автомобили ги е убедил, че скоро няма да има намаление на цените. „Върнете парите, върнете ни колите“, скандира тълпата в Ченгду.

Tesla.bg